loading...
سیگنال
سیگنال بازدید : 156 پنجشنبه 02 فروردین 1403 نظرات (0)


رزین های پلی یورتان یکی از پرمصرف ترین پلیمرها با خواص عالی هستند. به همین دلیل در صنایع مختلف برای پوشاندن سطح اجسام استفاده می شود. زیرا تمامی رزین های پلی اورتان در برابر ضربه و خوردگی بسیار مقاوم هستند. مهمتر از همه، تهیه و استفاده از آنها در دمای اتاق آسان است. تا پایان این مقاله در سایت پی یو ایران با سیماب رزین همراه باشید تا در مورد رزین های پلی اورتان یک و دو جزئی بیشتر به شما بگوییم.

انواع رزین پلی اورتان

رزین پلی یورتان که در صنعت به آن فوم پلی یورتان نیز می گویند، ماده ای بسیار نازک است که هرگز در آب حل نمی شود. همچنین در شرایط خاصی سخت می شود و به عنوان یک عایق عالی استفاده می شود. نمونه هایی از این نوع رزین ها با نام های مختلف در بازار به فروش می رسد. البته رزین های پلی یورتان از پرمصرف ترین رزین ها در دو فرمولاسیون تک جزئی و دو جزئی هستند. زیرا هم به صورت طبیعی و هم مصنوعی تولید می شوند و هر یک از آنها کاربردهای وسیعی در صنایع مختلف دارند.

آیا این فقط یک جزء رزین پلی اورتان است؟

رزین پلی اورتان یک جزئی از جمله مواد با ویسکوزیته کم است. در عوض، آنها با رزین خالص به شکل الاستومرهای آبگریز قالب گیری می شوند. در ساختار این نوع رزین پرکننده های خالص نیز وجود دارد، زیرا در صنعت به آنها رزین های پلی یورتان تک جزئی سرد رنگ نیز می گویند. در واقع رزین های پلی یورتان تک جزئی برای صیقل دادن سطوح کف استفاده می شوند و می توانند به خوبی به سطوح مختلف بچسبند. همچنین یک غشای عالی و بسیار الاستیک با مقاومت بالا ایجاد می کند. توجه داشته باشید که این نوع رزین را می توان به صورت روغنی یا اکریلیک ساخت. بنابراین در برخی موارد از رزین پلی یورتان تک جزئی در صنایع مختلف با نام رزین پلی اورتان چوب استفاده می شود.

انواع رزین پلی اورتان دو جزئی کدامند؟

این نوع رزین پلی یورتان به همراه هاردنر آن عمدتاً برای رنگ آمیزی در صنایع مختلف به عنوان پایه رنگ استفاده می شود. اصولا رزین های پلی یورتان دو جزئی بدون حلال برای اهداف مختلفی استفاده می شوند. البته تمامی رزین های پلی یورتان دو جزئی از جمله رزین های اپوکسی مقاومت سایشی بسیار بالایی دارند و همچنین دارای مقاومت شیمیایی و پایداری خوبی هستند. این نوع رزین اپوکسی مقاومت مکانیکی بسیار خوبی در برابر ضربه و تنش احتمالی از خود نشان می دهد. از این رو رزین های پلی اورتان دو جزئی برای پوشش سطوح بتنی کاربرد فراوانی دارند. البته می توان از این نوع پلیمر چسب برای پوشش آسفالت و فلز به خصوص برای سطوحی که نیاز به مقاومت مکانیکی بالایی دارد استفاده کرد.

ویژگی های رزین های پلی اورتان

چنین رزین هایی مقاومت شیمیایی بالایی دارند. مقاومت مکانیکی بالایی در برابر ضربه، ترک خوردگی و سایر عوامل محیطی دارند. علاوه بر این، در برابر قرار گرفتن در معرض دمای بالا، باران و اشعه UX بسیار مقاوم هستند. به همین دلیل انواع رزین های پلی یورتان به ویژه رزین های تک جزئی به ویژه در تولید رنگ های سفید و خاکستری برای پوشش فضاهای بیرونی مورد استقبال گسترده قرار گرفته است. بنابراین می توان از این نوع رزین برای علامت گذاری نقاط ترافیکی مانند پارکینگ های روباز، زمین های بازی و از همه مهمتر جاده ها استفاده کرد.

استفاده از رزین های پلی اورتان مختلف

رزین پلی اورتان شفاف

رزین های پلی اورتان که مصنوعی و شفاف هستند در ترکیب خود رنگدانه ای ندارند. معمولا این نوع رزین های پلیمری مانند پوشش های اپوکسی، عایق های پلی اورتان و پلی استرها به دلیل عدم تغییر رنگ در صنایع مختلف ارجحیت دارند. بنابراین امروزه استفاده از رزین های پلی یورتان دو جزئی و تک جزئی به صورت شفاف بسیار حائز اهمیت است.

رزین های پلی اورتان بر پایه آب

چسب های پایه آب نسبت به رنگ های اکریلیک و برخی رزین های دیگر دوام بیشتری دارند. بنابراین رزین های پایه آب در صنایع مختلف کاربرد فراوانی دارند.

رزین پلی اورتان عایق الکتریکی

چسب پلی اورتان یک ماده الکتریکی خاص با خواص عالی مانند دوام بالا، مقاومت در برابر رطوبت، چسبندگی عالی و مقاومت در برابر حرارت است. در واقع رزین پلی اورتان به عنوان یک نوع عایق ایده آل در برخی مدارها و اجزای الکتریکی عمل می کند. بنابراین از خازن ها، رله ها، موتورها و سایر وسایل مانند کویل، ترانزیستور، ترانسفورماتور و غیره محافظت می کند. همچنین از ورود گرد و غبار و رطوبت به این وسایل برقی جلوگیری می کند.

ریخته گری با رزین پلی اورتان

قالب های سیلیکونی معمولا برای تولید مبلمان خاص یا مصنوعات دیگر مانند فوم چوب استفاده می شود. این نوع قالب ها از رزین پلی اورتان ساخته می شوند. قالب های ساخته شده از رزین پلی اورتان ارزان تر و سریعتر از سایر قالب های پلاستیکی هستند، بنابراین متاسفانه قالب های سیلیکونی طول عمر کمتری دارند.

درزگیرهای پلی اورتان

رزین های پلی یورتان ضد لغزش رزین های صنعتی هستند. این نوع رزین ها عمدتاً به دلیل مقاومت مکانیکی بالا در برابر عوامل مضر محیطی، ضد خش نامیده شده اند. بنابراین از این نوع رزین های پلی یورتان به عنوان لایه نهایی بر روی سطوح مختلف و برای پوشش سنگ های تزئینی نمای ساختمان استفاده می شود.

مانند رزین پلی اورتان

خوب است بدانید که رزین پلی اورتان همان رزین پلی استری است که اغلب در ساختمان سازی استفاده می شود. رزین پلی استر سنگ نوعی کشنده محافظ است که بر روی سنگ های تزئینی خانه استفاده می شود. با توجه به رزین های پلی اورتان علاوه بر آماده سازی سطح سنگ، می توان از سطح سنگ های تزئینی در برابر آسیب های شیمیایی و مکانیکی محافظت کرد. همچنین از اثرات مضر اشعه ماوراء بنفش خورشید جلوگیری می کنند و از ورود آلودگی و رطوبت به منافذ سنگ جلوگیری می کنند.

رزین پلی اورتان پرمصرف ترین است

در این قسمت باید انواع رزین پلی اورتان را بشناسید. اما بهتر است بدانید که رزین پلی اورتان از جمله پلیمرهایی است که توسط بسیاری از تولیدکنندگان و کارشناسان برای پوشش مناطق مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل از پرمصرف ترین رزین های پلی اورتان در صنایع مختلف می توان به موارد زیر اشاره کرد:

رزین چوب پلی اورتان به صورت یک یا دو جزئی با خاصیت شفاف، مات و براق.

رزین اکریلیک پلی اورتان تک جزئی و شیری رنگ می باشد

رزین پلی اورتان در دو جزء به رنگ شفاف ساخته شده است

رزین لیبل پلی اورتان دو جزئی به رنگ شفاف

رزین پلی اورتان تزریقی زیره کفش دو جزئی

نکات مهم هنگام استفاده از رزین پلی اورتان

قبل از استفاده از رزین پلی اورتان، حتما سطح را با فشار آب و سایر مواد پاک کننده مناسب تمیز کنید. نباید روغن، پارافین، گرد و غبار و غیره وجود داشته باشد. در محل کار. در نظافت محل کار دقت کنید، زیرا هر چه رزین بهتر به محل مورد نظر بچسبد و ترک نخورد، سطح بسیار زیبا و تمیزی ایجاد می کند.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 275
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 56
  • آی پی دیروز : 30
  • بازدید امروز : 87
  • باردید دیروز : 66
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 10
  • بازدید هفته : 153
  • بازدید ماه : 515
  • بازدید سال : 14,889
  • بازدید کلی : 150,268